Krajowa Spółka Cukrowa S.A. - praca

Przejdź do wybranego podserwisu

Wszystkie aktualności

Treść

Krajowa Spółka Cukrowa S.A. sfinalizowała zakup zakładu we Włocławku

31 stycznia 2014 roku Krajowa Spółka Cukrowa S.A. sfinalizowała zakup od Agros Nova Sp. z o.o. dawnych Kujawskich Zakładów Przemysłu Owocowo-Warzywnego „Włocławek”. Zakładem we Włocławku zarządza spółka zależna KSC S.A. –Polskie Przetwory Sp. z o.o.

Polskie Przetwory Sp. z o.o. uruchomiła już działalność operacyjną, oferując w pierwszej kolejności półprodukty – przeciery warzywne i owocowe - w kanale B2B. Podstawą profilu produkcji będą produkty warzywne, szczególnie ketchupy i koncentrat pomidorowy. Planowane jest też równoległe zaoferowanie pierwszych produktów z gamy przetworów owocowych. Przygotowywane rozszerzenie asortymentu o produkty konsumenckie pod własną marką nastąpi do połowy 2014 roku. Nowa marka będzie nawiązywać do rozpoznawalnych, wieloletnich tradycji, jakości lokalnych surowców i jakości produkcji.

Polskie Przetwory Sp. z o.o. planuje także uruchomienie produkcji nowych produktów w niszach rynkowych, zgodnie z trendem konsumenckim wymagającym od producentów serwowania żywności „wygodnej” i zdrowej. Pod uwagę brany jest też potencjał w danych dotyczących wzrostu sprzedaży produktów spożywczych pod marką własną sieci handlowych.

Podstawą planów rozwoju zakładu we Włocławku jest potencjał regionu kujawskiego, będącego optymalną lokalizacją odbioru i zwielokrotniania dostaw surowca oraz potencjał tkwiący w samym zakładzie, w jego fachowej kadrze,
60-letnim doświadczeniu i możliwości rozbudowy.

« wstecz